petak, 20 jul 2018 13:22

Predsjednik Skupštine primio u oproštajnu posjetu ambasadorku SAD

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović rekao je ambasadorki Sjedinjenih Američkih Država Maragaret En Ujehari koja završava svoj mandat u Crnoj Gori, da može da bude ponosna na svoje rezultate, a Crna Gora joj izražava zahvalnost na doprinosu razvoju naše zemlje i odnosima sa SAD.

Predsjednik Brajović i ambasadorka Ujehara saglasili su se da je intenzivan dijalog i zajednički rad dao značajne rezultate u brojnim oblastima i daljem razvoju odnosa Crne Gore i SAD.  

Predsjednik Skupštine naglasio je da je u prethodne tri godine njenog mandata, Crna Gora, uz podršku SAD uspjela da ostvari istorijske uspjehe. Akcentovane su postignute reforme, što je i krunisano članstvom u NATO. Zajednički uspjeh, smatra Brajović, jeste što smo dokazali da mala zemlja uz odgovornu politiku i podršku prijatelja može biti primjer u regionu svih vrijednosti koju naše savezništvo baštini. Predsjednik Skupštine je podsetio i na značajne posjete potpredsjednika Majka Pensa, kao i više kongresmena i senatora, što je stvorilo dobru osnovu da pored političkih, jačamo i ekonomske odnose.

 

VIDEO Predsjednik Skupštine sa odlazećom ambasadorkom SAD

youtube         

cloud