ponedjeljak, 03 septembar 2018 13:36

Predsjednik Skupštine razgovarao sa premijerom Bugarske

- Intenzivna parlamentarna saradnja Crne Gore i Bugarske, posebno u periodu bugarskog predsjedavanja Evropskom unijom, značajan je doprinos jačanju sveukupne odlične političke saradnje dviju država - zaključeno je na sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa predsjednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovim.  Tome će doprinijeti i posjeta predsjednice Narodne skupštine Republike Bugarske Cvete Karajančeve narednog mjeseca, što predstavlja prvu posjetu nekog predsjednika bugarskog parlamenta državi Crnoj Gori.

Predsjednik Brajović je iskazao zahvalnost zbog kontinuirane podrške i konkretne pomoći Bugarske našem evropskom opredjeljenju, kao i uspješnog predsjedavanja EU tokom kojeg je politika proširenja vraćena u fokus pažnje država članica.

Brajović je istakao da su građani Crne Gore svoju evroatlantsku i evropsku opredijeljenost potvrdili na predsjedničkim i lokalnim izborima. Rezultat izbora uticao je na povratak najvećeg dijela opozicije u Skupštinu, a u narednom periodu očekuje nas rad na daljem unaprjeđenju izbornog ambijenta – istakao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.  

YouTube

Cloud