srijeda, 24 oktobar 2018 19:37

Kolegijum predsjednika razmatrao Predlog odluke o formiranju Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva

Na današnjem Kolegijumu predsjednika Skupštine Crne Gore nastavljen je rad na usaglašavanju teksta Predloga odluke o obrazovanju Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, koji će biti upućen Skupštini na razmatranje. Očekuje se da će konačna verzija Predloga odluke biti utvrđena na narednoj sjednici Kolegijuma predsjednika, zakazanoj za petak, 26. oktobar.

Predlog odluke će se naći kao prva tačka dnevnog reda Treće sjednice Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja u 2018. godini, u utorak, 30. oktobra, nakon čega će članovi Odbora biti predloženi na prvoj narednoj sjednici Administrativnog odbora.

U izjavi po završetku sastanka, predsjednik Skupštine Ivan Brajović je istakao da rad Odbora mora biti završen do 30. septembra naredne godine, kako bi implementacija usvojenih rješenja bila blagovremena:

-  Mislim da smo uradili jedan dosta dobar posao, prilično je širok obuhvat tema kojima će se baviti privremeni Odbor. Definisali smo kako se donose odluke i definisali smo  rokove. Rok za završetak rada Odbora je 30. septembar 2019. godine, da bi se ostavilo Plenumu da donese sve te zakone, pogotovu ove iz izbornog zakonodavstva, ili da se čuju primjedbe na neke druge zakone koji se pripremaju u proceduri. Ako nešto prije toga bude usaglašeno, prije toga će se naći na dnevnom redu parlamenta. Siguran sam da ćemo imati interesantnu raspravu i oko samo te tačke dnevnog reda. Svim poslanicima će biti omogućeno da daju svoj stav o Odluci, da saopšte svoja mišljenja, da amandmanski djeluju na Odluku i nadam se da ćemo vrlo brzo, možda već toga dana glasati o Odluci na plenarnoj sjednici.

Predsjednik Brajović je podsjetio da u radu Kolegijuma učestvuju gotovo svi poslanici obuhvaćeni poslaničkim klubovima, nakon što se danas priključio i član novog Kluba SNP-DEMOS.

 

VIDEO
Kadrovi - Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore 
youtube           
cloud           
 
Izjava za medije predsjednika Skupštine Ivana Brajovića nakon kolegijuma
youtube         
cloud   
 
Pitanja i odgovori medijima
youtube