utorak, 30 oktobar 2018 12:21

Predsjednik Skupštine primio delegaciju ODIHR-a

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović razgovarao je danas sa zamjenikom šefa Posmatračke misije ODIHR-a tokom predsjedničkih izbora u Crnoj Gori Donaldom Bisonom i savjetnikom za izbore Vladimirom Miševim o predstojećem radu Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Izražavajući zahvalnost Skupštine Crne Gore OEBS/ODIHR-u, kao pouzdanom i konstruktivnom partneru u procesima od značaja za demokratske reforme, predsjednik Brajović je istakao da je jedan od najvažnijih zadataka Odbora primjena preporuka ODIHR-a.

Donald Bison je pozdravio visok stepen saglasnosti svih učesnika u radu na formiranju Odbora. On je podsjetio na otvorene razgovore u Skupštini Crne Gore u decembru prošle godine i izrazio očekivanje da će rad Odbora rezultirati usvajanjem svih potrebnih izmjena.

Sagovornici su se saglasili da izborno zakonodavstvo treba da prati realne potrebe svakog društva i da uvijek ima mjesta njihovom unaprjeđenju.

Predsjednik Skupštine je naglasio da će o izbornom zakonodavstvu biti riječi i na predstojećem Cetinjskom parlamentarnom forumu gdje će 9. novembra poslanici iz regiona i ugledni međunarodni zvaničnici razgovarati na temu „Izborni zakoni, učesnici i kampanje: da li je birač u centru pažnje?“

YouTube

Cloud