ponedjeljak, 26 novembar 2018 13:14

Predsjednik Skupštine primio ambasadora Turske u oproštajnu posjetu

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je ambasadora Republike Turske Serhata Galipa povodom okončanja njegove diplomatske misije u Crnoj Gori.

- Dvije države u kontinuitetu razvijaju prijateljske odnose posebno na ekonomskom planu na kojem je zabilježeno značajno unaprjeđenje tokom mandata ambasadora Galipa, ocijenio je predsjednik Skupštine.

Ističući doprinos ambasadora Galipa produbljivanju međudržavnih veza između Crne Gore i Republike Turske, predsjednik Brajović je podsjetio da u Turskoj živi veliki broj građana porijeklom iz Crne Gore koji predstavljaju svojevrsni most saradnje između dvije zemlje.

Ambasador Galip je zahvalio predsjedniku Brajoviću na stalnoj podršci koju je imao tokom obavljanja diplomatske misije i kazao da je Crna Gora po mnogo čemu država za primjer, ne samo za Zapadni Balkan već i za cijelu Evropu. Istakao je zadovoljstvo činjenicom da robna razmjena bilježi kontinuirani rast. Posebno je naglasio činjenicu da po obimu stranih direktnih investicija u Crnoj Gori, Turska sada zauzima treće mjesto.   

Na sastanku je bilo riječi i o regionalnoj stabilnosti, kao i o procesu evropske integracije.

YouTube

Cloud