srijeda, 17 jul 2019 13:48

Predsjednik Skupštine primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Litvanije

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je ambasadorku Litvanije Rasu Kairiene povodom okončanja njene diplomatske misije u Crnoj Gori.

Predsjednik Brajović zahvalio je ambasadorki Kairiene što je Crna Gora tokom njenog mandata imala veliku podršku Litvanije u ostvarivanju strateških vanjskopolitičkih prioriteta, punopravnog članstva u NATO i napretka u procesu pristupanja Evropskoj uniji. Predsjednik Brajović je izrazio očekivanje da će predstojeća posjeta predsjednika Parlamenta Litvanije Crnoj Gori dodatno osnažiti parlamentarnu saradnju.

Ambasadorka Kairiene istakla je da je prepoznavanje velikog napretka Crne Gore od strane litvanske Vlade, glavni razlog snažnog zalaganja njene države da se evropski put Crne Gore nastavi istom tempom.

Na sastanku je naglašeno da su odlični politički odnosi Crne Gore i Litvanije dobra osnova za jačanje ekonomske saradnje, a posebno važnim ocijenjeno je i intenziviranje investicija u Crnu Goru i razvoj trgovinske saradnje, za šta postoji veliko interesovanje privrednika iz Litvanije.

YouTube

Cloud