srijeda, 22 januar 2020 10:55

Čestitka predsjednika Skupštine za Dan novinara Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović uputio je čestitku povodom 23. januara, Dana novinara Crne Gore: 

„U znak sjećanja na 23. januar 1871. godine kada je objavljen prvi broj lista „Crnogorac“, čestitajući Dan novinara Crne Gore iskazujem poštovanje vizionarstvu i entuzijazmu svih naših sunarodnika posvećenih informisanju i obrazovanju građana putem medija u proteklih, istorijski prebogatih događajima, gotovo 150 godina. 

Želio bih da i u periodu pred nama, u novinarskom poslu istinski profesionalci svojim znanjem i poštovanjem najviših standarda struke budu učitelji i uzori mladim generacijama, i time nastave niz svijetlih primjera u istoriji crnogorskog novinarstva.

Svi činioci društva koji su upućeni na medije, među njima institucije čiji je osnivač država, kao i strukovna udruženja, obrazovna tijela i konačno sami mediji bez obzira na vlasničku strukturu, imaju zajednički zadatak da se bore za poboljšanje uslova rada i uvažavanje nezavisnosti djelovanja, uz stalnu svijest o sopstvenom uticaju i odgovornosti. 

Posebnu osjetljivost i pažnju dužni smo da pokažemo u godini izbora, kako bi crnogorsko novinarstvo odoljelo gotovo neminovnim vanprofesonalnim uticajima i pokušajima manipulacije.

Svakodnevnom saradnjom sa medijima, Skupština Crne Gore nastoji da bude sve otvorenija, u interesu građana Crne Gore i u skladu sa statusom najtransparentnijeg parlamenta u regionu. “