utorak, 25 avgust 2020 13:42

Predsjednik Brajović razgovarao danas sa ministrom odbrane Slovačke

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas ministra odbrane Slovačke Republike Jaroslava Nađa. 

Predsjednik Brajović je istakao da su Crna Gora i Slovačka Republika izgradile odlične međudržavne odnose i sadržajnu saradnju, koji predstavljaju potvrdu snažnog partnerstva i opredjeljenja za dalje jačanje sveukupne saradnje.

-  Slovačka je uvijek bila na strani Crne Gore, podržavajući aktivno naše članstvo u Alijansi i evropske integracije, kao pravi prijatelj i partner. Gora Gora je postigla velike rezultate u prošlom mandatu i vjerujem da će dosljedna, evropski orjentisana politika, koja za cilj ima jačanje i modernizaciju ove zemlje i na predstojećim izborima dobiti ubjedljivu podršku građana u Crnoj Gori, naglasio je Brajović.

Ministar Nađ je kazao da priznavajući ostvareni napredak u Crnoj Gori, Slovačka je u kontinuitetu od nezavisnosti, aktivno podržavala članstvo Crne Gore u NATO i proces integracije u Evropsku uniju.

-  Svi u Evropskoj uniji vidimo odličan posao koji ste uradili u ispunjavanju evropskih kriterijuma i nadamo se da ćete istu politiku nastaviti i nakon izbora. Slovačka će još intenzivnije nastaviti da podržava dalji napredak Crne Gore i uvjereni smo da ćete tokom ovog mandata Evropskog parlamenta biti najbolje pripremljen kandidat i prva naredna članica Evropske unije, istakao je ministar Nađ.

Ministar je naglasio da članice Evropske unije žele da izbori budu mirni i bezbjedni, bez miješanja i organizovanih incidenata „treće strane“ kao što je to bio slučaj na parlamentarnim izborima 2016. godine.

Sagovornici su pozdravili saradnju u oblasti odbrane, a ministar Nađ je posebno pohvalio aktivnosti vojnika Crne Gore u zajedničkoj misiji dvije zemlje u Letoniji u okviru NATO-a.

 

Sastanak Brajović - Nađ

YouTube           
Cloud