srijeda, 20 decembar 2017 17:04

Održana 24. sjednica Administrativnog odbora

Odbor utvrdio Listu blagovremenih i potpunih predloga kandidata za imenovanje jednog člana Savjeta Radio i Televizije Crne Gore 

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore 26. saziva, je na danas održanoj 24. sjednici, utvrdio Listu blagovremenih i potpunih predloga kandidata za imenovanje jednog člana Savjeta Radio i Televizije Crne Gore.

Unija poslodavaca Crne Gore kao ovlašćeni predlagač, predložila je  da se za jednog člana Savjeta RTCG

po Javnom pozivu br.00-63-14/17-152 od 23. oktobra 2017. godine, shodno članu 37 stav 1 Zakona o nacionalnom javnom emiteru RTCG, imenuje Slobo Pajović, diplomirani ekonomista.

Odbor je odlučio da Listu blagovremenih i potpunih predloga kandidata za jednog člana Savjeta Radio i Televizije Crne Gore, objavi u „Službenom listu Crne Gore“, na web sajtu Skupštine Crne Gore i u dnevnom listu „Dan“.

U nastavku sjednice Administrativni odbor Skupštine Crne Gore, je nakon upoznavanja sa Odlukom Agencije za sprječavanje korupcije, UPI 02-01-282/4 od 28. septembra 2017. godine, kojom je utvrđeno da je Goran Đurović, član Savjeta Radio i Televizije Crne Gore, kao javni funkcioner prekršio čl.11 i 13 Zakona o sprječavanju korupcije, na način što je nakon isteka zakonom propisanog roka, istovremeno sa javnom funkcijom obavljao i dužnost izvršnog direktora  u privrednom društvu „Nature“ DOO Podgorica, odlučio da pokrene postupak razrješenja Gorana Đurovića člana Savjeta RTCG. S tim u vezi, Odbor je odlučio da za narednu sjednicu uputi poziv članu Savjeta RTCG Goranu Đuroviću, na izjašnjavanje o okolnostima u vezi sa činjenicom da je prekršio čl. 11 i 13 Zakona o sprječavanju korupcije.

  

pdfListu blagovremenih i potpunih predloga kandidata za člana Savjeta RTCG