četvrtak, 18 oktobar 2018 15:33

Predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet na Konferenciji o obnovljivoj energiji i energetskoj efikasnosti

Beč, 19. i 20. oktobar 2018. godine

Predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Predrag Sekulić, učestvovaće na 18. Interparlamentarnom sastanku (konferenciji) o obnovljivoj energiji i energetskoj efikasnosti, koja se održava u Beču, Republika Austrija, 19. i 20. oktobra 2018. godine, u okviru austrijskog predsjedavanja Savjetom Evropske Unije.

Dvodnevnoj Konferenciji, u organizaciji Evropske međusektorske mreže članova parlamenata iz Evropskog parlamenta, kao i nacionalnih i regionalnih parlamenata EU28 (EUFORES), čiji je osnovni cilj promocija obnovljive energije i energetske efikasnosti, uz podršku Otvorenog regionalnog fonda za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost (ORF-EE), prisustvovaće i poslanici parlamenata zemalja Jugoistočne Evrope.

Na konferenciji će, između ostalog, biti riječi o obnovljivim izvorima energije u domenu električne energije, jačanju regionalne saradnje u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi, obnovljivoj energiji za potrebe grijanja i rashlađivanja, energetskoj efikasnosti i „paketu čiste energije“ i dr.