ponedjeljak, 03 jun 2019 13:24

Održana 77. sjednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Razmotreno više amandmana

Na danas održanoj sjednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet razmotrio je tri amandmana Vlade Crne Gore na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjoj trgovini i konstatovao da su isiti postali sastavni dio teksta Predloga zakona. Imajući u vidu amandmane Vlade, poslanik Andrija Popović povukao je iz procedure amandman podnijet na navedeni predlog zakona.

Odbor je, takođe, razmotrio četiri amandmana poslanice Draginje Vuksanović Stanković, podnijete na Predlog zakona o načinu upisa brodova, plutajućih objekata i instalacija za proizvodnju ugljovodonika u upisnike i stvarnim pravima na brodovima i instalacijama za proizvodnju ugljovodonika. Nakon glasanja, Odbor je odlučio da predloži Skupštini da odbije amandmane 1 i 2 i konstatovao da su amandmani 3 i 4, s obzirom da su prihvaćeni od strane predstavnika predlagača, postali sastavni dio teksta Predloga zakona. U skladu sa članom 148 stav 2 Poslovnika Skupštine, Odbor je, polazeći od sugestije poslanice Vuksanović Stanković, odlučio da podnese jedan amandman na predlog navedenog zakona i, s obzirom da je prihaćen od strane predstavnika predlagača, konstatovao da isti postaje sastavni dio teksta Predloga zakona.

Amandmani podnijeti na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, razmotriće se na narednoj sjednici Odbora, koja se planira tokom sljedeće sedmice.