srijeda, 06 mart 2019 13:09

Održana 33. sjednica Odbora za ljudska prava i slobode

Odbor razmotrio pet amandmana

Odbor za ljudska prava i slobode je na danas održanoj 33. sjednici, razmotrio pet amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju uslovne osude i kazne rada u javnom interesu, koje je podnijela Vlada Crne Gore.

Generalna direktorica Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija u Ministarstvu pravde Nataša Radonjić je u ime Vlade Crne Gore obrazložila amandmane.

Ona je istakla da je u skladu sa izmjenom u Zakonu o državnoj upravi („Službeni list CG“, broj 78/18), Vlada Crne Gore donijela Akcioni plan usaglašavanja posebnih zakona sa Zakonom o državnoj upravi. Zadužila je Ministarstvo pravde da izvrši usaglašavanje Zakona o izvršenju uslovne osude i kazne rada u javnom interesu i to amandmanskim djelovanjem s obzirom da je Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju uslovne osude i kazne rada u javnom interesu u skupštinskoj proceduri. Amandmanima se predlažu terminološke izmjene naziva Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija. 

Zbog pravno-tehničke preciznosti amandman 1 je, na predlog Odbora za ljudska prava i slobode, preformulisan, sa čime se saglasila predstavnica Vlade.

Odbor je jednoglasno podržao pravno-tehnički preformulisani amandman 1 i amandmane 2, 3, 4 i 5 i predložio Skupštini da ih usvoji.