ponedjeljak, 08 april 2019 10:09

Javna tribina Odbora za ljudska prava i slobode povodom obilježavanja Međunarodnog dana Roma

Skupština Crne Gore, 8. april 2019. godine

Odbor za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore održaće danas Javnu tribinu povodom obilježavanja Međunarodnog dana Roma, sa temom „ Aktivizmom do promjena: Socijalna inkluzija Roma kroz edukaciju, trening i zapošljavanje - Ocjena stanja i planirane aktivnosti u cilju sveobuhvatne integracije Roma u društvu”. Javna tribina će biti održana u Plavoj sali Skupštine Crne Gore, sa početkom u 13:00 časova.

Imajući u vidu da je Odbor za ljudska prava i slobode u prethodnom periodu, u skladu sa svojom, Poslovnikom Skupštine Crne Gore utvrđenom nadležnošću, posebnu pažnju posvećivao i zaštiti prava pripadnika romske i egipćanske populacije u Crnoj Gori, na ovoj tribini će se razmijeniti mišljenja i iskustva, ali i sumirati rezultati dosadašnjih aktivnosti u oblasti inkluzije Roma.

Takođe, planirano je i da se predstave aktivnosti, koje će nadležni organi, u saradnji sa međunarodnim partnerima i nevladinim organizacijama, preduzeti u cilju unapređenja položaja Roma i njihove sveobuhvatne integracije u crnogorsko društvo.

Događaj je otvoren za akreditovane predstavnike medija. Novinari, snimatelji/fotoreporteri koji nemaju stalne akreditacije, potrebno je da se registruju danas do 10:00 časova, putem e-maila: press@skupstina.me

pdfPOZIVNO PISMO

pdfAGENDA

pdfSPISAK UČESNIKA