četvrtak, 30 novembar 2017 16:33

Održan sastanak Nikolić - Tudik

Održan sastanak predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike i ambasadorke Republike Francuske u Crnoj Gori

Bojkotom Parlamenta, i izbjegavanjem učešća u radu Radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva, crnogorska opozicija demonstrira da joj nije stalo do unapređivanja izbornih uslova, što bi u budućnosti trebalo da joj posluži kao alibi za nove izborne neuspjehe, kazao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić na sastanku sa ambasadorkom Republike Francuske u Crnoj Gori NJ. E. Kristin Tudik Gabori (Christine Toudic Gaborit).

Kazna za takvo neodgovorno ponašanje, ispostavljena je u vidu rezultatskog fijaska na nedavno održanim izborima u četiri crnogorske opštine, koji je ujedno ozvaničio krah politike bojkota Parlamenta. U njihovom, ali prije svega u interesu države Crne Gore, je da što prije, pravilno protumače surovu opomenu biračke javnosti, naglasio je Nikolić.

Ambasadorka Republike Francuske Tudik istakla je da u svim razgovorima sa opozicijom, predstavnici EU sugerišu da bojkot Parlamenta nije rješenje i da ga treba prekinuti, ali da takvi dobronamjerni savjeti ne nailaze na razumijevanje.

Tudik je napomenula da će nedavno osnivanje Udruženja „Francusko-crnogorski poslovni krug“ osnažiti privrednu saradnju dvije države, dok će najavljeno otvaranje francuske predškolske ustanove i osnovne škole u Crnoj Gori doprinijeti privlačenju većeg broja francuskih investitora.

Nikolić je podsjetio da su Francuzi najbrojniji turisti u Crnoj Gori, kad je riječ o građanima zemalja EU, uz ocjenu da postoji prostor za dalje jačanje ekonomske saradnje.

Izražena je obostrana zainteresovanost za jačanje parlamentarne saradnje, pogotovo na nivou radnih tijela nadležnih za vanjske poslove.