utorak, 06 februar 2018 15:01

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike primio ambasadora Rumunije u Crnoj Gori

Crna Gora će uspješno savladati sve izazove na preostaloj dionici evropskog puta, uz dobro i partnersko razumijevanje sa prijateljskim zemalja, zajednički je ocijenjeno na sastanku predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrije Nikolića i ambasadora Rumunije u Crnoj Gori Nj.E. Ferdinanda Nagia (Ferdinand Nagy).

Nikolić je izrazio uvjerenje da će politika proširenja, takođe, biti visoko pozicionirana na listi prioriteta rumunskog predsjedavanja tokom prve polovine 2019. godine, imajući u vidu da je integracija zemalja Balkana preduslov stabilnosti i ukupnog prosperiteta Evropske unije.

Ambasador Nagi je pohvalio uspješno ispunjenje strateškog prioriteta Crne Gore, ulazak u NATO, posebno naglašavajući sposobnost njene državne politike da ostvari zapažene rezultate na putu ka Evropskoj uniji, što potvrđuju najave najviših zvaničnika Unije da bi Crna Gora mogla postati punopravna članica EU do 2025. godine.

Na sastanku, ambasador Nagi je iskoristio priliku da uruči zvaničan poziv predsjedniku Odbora Andriji Nikoliću da zajedno sa svojim kolegama posjeti Odbor za vanjsku politiku Parlamenta Rumunije.

Sagovornici su se saglasili da će predstojeća posjeta učvrstiti prijateljstvo između Crne Gore i Rumunije te da će osigurati kontinuitet kvalitetnih bilateralnih odnosa u mnogim oblastima.