srijeda, 18 mart 2020 13:05

Pismo predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike ambasadoru NR Kine u Crnoj Gori

Vaša Ekselencijo,

U teškim vremenima kao što su ova, kada je cijela planeta pogođena pandemijom korona virusa, moramo učiniti sve da krizu prevazilazimo poštujući najbolje standarde lične i institucionalne odgovornosti i humanosti. Nezapamćena situacija u kojoj se našla savremena civilizacija zahtijeva uzajamnu saradnju u borbi protiv nevidljivog neprijatelja.

U to ime, izražavam zahvalnost i poštovanje Narodnoj Republici Kini za najavljenu donaciju medicinskih sredstava i opreme, koja će pomoći Crnoj Gori i njenim zdravstvenim radnicima da se suoče sa korona virusom. Još jednom ste potvrdili da ste prijateljska i humana država, i Crna Gora to neće zaboraviti.

Istovremeno, dozvolite da izrazim najdublje saučešće zbog Vaših sunarodnika koji su preminili od posljedica zaraze korona virusom. Taj ogromni gubitak je nenadokadiv, ali treba da budete ponosni na to, kako se NR Kina bori sa ovom nedaćom. Vašim ljudima koji se trenutno suočavaju sa ovom bolešću želim brz oporavak.

Vaša Ekselencijo,

U iščekivanju okončanja globalne krize izazvane pandemijom korona virusa, molim Vas da primite izraze mog najdubljeg poštovanja i srdačne pozdrave.

S poštovanjem,

           

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike 

Andrija Nikolić