utorak, 19 septembar 2017 16:52

Poslanik Miloš Nikolić učestvovao na Okruglom stolu na temu „Ugovor Radio Televizije Crne Gore sa Vladom Crne Gore o pružanju javnih usluga“

Član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, poslanik Miloš Nikolić, prisustvovao je danas Okruglom stolu na temu „Ugovor Radio Televizije Crne Gore sa Vladom Crne o pružanju javnih usluga“, koji je organizovala misija OEBS-a u Crnoj Gori i Radio i Televizija Crne Gore.

Okrugli sto je prisutnim učesnicima pružio priliku za predstavljanje nacrta prijedloga programskih obaveza RTCG, koji je u skladu sa najnovijim izmjenama i dopunama Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore, a koji je neophodan kako bi se sklopio ugovor sa Vladom Crne Gore o finansiranju javnog servisa. Takođe, današnji sastanak obilježila je kvalitetna diskusija o primjeni javnih usluga, modelu finansiranja, transparentnosti i vrijednostima javnog servisa koje je potrebno u narednom periodu što bolje realizovati.

Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici medija, državnih institucija, organizacija civilnog društva, diplomatskih predstavništva i međunarodnih organizacija.