utorak, 17 jul 2018 16:30

Održana 20. sjednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport

Razmotren i jednoglasno podržan Predlog zakona o priznavanju profesionalnih kvalifikacija za obavljanje regulisanih profesija

Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport je, danas, održao 20. sjednicu, na kojoj je razmotren Predlog zakona o priznavanju profesionalnih kvalifikacija za obavljanje regulisanih profesija, koji je podnijela Vlada Crne Gore.

Uvodne napomene i obrazloženje Predloga zakona izložila je, u svojstvu ovlašćenog predstavnika predlagača akta, Edina Dešić, generalna direktorica Direktorata za tržište rada i zapošljavanje u Ministarstvu rada i socijalnog staranja.

Na sjednici je istaknuto da je predloženi zakon od velikog značaja, ne samo zbog usklađivanja zanimanja u Crnoj Gori sa evropskim tržištem rada, već i za usaglašavanje školskog i visokoškolskog sistema sa potrebama države i privrede Crne Gore.

Odbor je, jednoglasno, odlučio da podrži Predlog o priznavanju profesionalnih kvalifikacija za obavljanje regulisanih profesija i predložio Skupštini Crne Gore da ga usvoji.

U okviru druge tačke dnevnog reda Odbor je razmotrio i usvojio zaključke sa 16. sjednice Odbora, posvećene temi: „Upotreba ICT u obrazovanju: dokle smo stigli i kuda idemo?”, koja je održana 15. juna 2018. godine.

Takođe, Odbor je, u oviru tekućih pitanja, razmotrio jednu predloženu temu.