srijeda, 06 februar 2019 15:44

Održana 28. sjednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport

Odbor razmotrio Inicijativu o održavanju kontrolnog saslušanja

Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport je na, danas održanoj, 28. sjednici, u skladu sa članom 75 Poslovnika Skupštine Crne Gore, razmotrio Inicijativu za održavanje kontrolnog saslušanja ministarke nauke dr Sanje Damjanović, na temu: „Ulaganje u nauku u Crnoj Gori: Realizovano - planirano“.

Odbor je, jednoglasno, odnosno većinom glasova ukupnog broja članova, donio Odluku o održavanju kontrolnog saslušanja, koje je planirano za 15. februar 2019. godine, sa početkom u 10:00 sati.

Takođe, u okviru druge tačke dnevnog reda,  u skladu sa članom 77 stav 2 Poslovnika Skupštine Crne Gore, povodom kontrolnog saslušanja ministra kulture Aleksandra Bogdanovića, na temu: ,,Zaštita nepokretnih kulturnih dobara u Crnoj Gori“, koje je održano na 26. sjednici Odbora, 27. decembra 2018. godine, Odbor je, jednoglasno, odlučio da predloži Zaključke (pet).

U okviru tekućih pitanja, članovi Odbora su upoznati sa Mišljenjem Agencije za sprječavanje korupcije na Predlog zakona o akademskom integritetu, kao i sa Zaključkom Savjeta za građansku kontrolu rada policije, koji afirmativno ocjenjuje rad policije, kada je riječ o pomenutoj oblasti i predlaže određena poboljšanja kada je u pitanju bezbjednost djece u saobraćaju.