srijeda, 06 mart 2019 12:12

Održana 32. sjednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport

Razmotreni amandmani na Predlog zakona o akademskom integritetu i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti kulturnih dobara

Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport održao je, danas, 32. sjednicu na kojoj je, u okviru prve tačke dnevnog reda, razmotren amandman na Predlog zakona o akademskom integritetu, koji su podnijeli poslanici Marta Šćepanović i Boris Mugoša.

Suštinu predloženog amandmana izložila je, u svojstvu podnosioca amandmana, poslanica Marta Šćepanović.

Sa ovim amandmanom saglasila se predstavnica predlagača zakona, generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje u Ministarstvu prosvjete Mubera Kurpejović.

Odbor je konstatovao da amandman poslanika Marte Šćepanović i Borisa Mugoše, shodno članu 150 stav 3 Poslovnika Skupštine Crne Gore, postaje sastavni dio Predloga zakona.

Takođe, Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, razmotrio je amandman na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti kulturnih dobara, koji je podnio poslanik Ervin Ibrahimović.

Sa ovim amandmanom nije se saglasio predstavnik predlagača zakona.

Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport je, većinom glasova, odlučio da ne podrži amandman na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti kulturnih dobara, koji je podnio poslanik Ervin Ibrahimović i predlaže Skupštini Crne Gore da isti odbije.

Nakon rasprave, Odbor je jednoglasno odlučio da na ovaj predlog zakona podnese četiri amandmana Odbora, sa kojima se saglasio predstavnik predlagača zakona, pa isti, shodno članu 150 stav 3 Poslovnika Skupštine Crne Gore, postaju sastavni dio ovog predloga zakona.