srijeda, 24 oktobar 2018 14:03

Održana 34. sjednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Odbor razmotrio dva predloga zakona i jedan izvještaj

Na danas održanoj 34. sjednici Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje razmotreni su: Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o održavanju stambenih zgrada, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vodama i Izvještaj o aktivnostima vezanim za regulisane komunalne djelatnosti za 2017.  godinu. 

Predlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vodama preciznije se definišu pojedine odredbe i stvara potreban pravni okvir za donošenje nedostajućih podzakonskih akata u cilju usaglašavanja sa direktivama Evropske unije u ovoj oblasti.  Odbor je podržao Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vodama.

Predlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o održavanju stambenih zgrada otklanjaju se slabosti koje su prepoznate u implementaciji odredaba o inspekcijskom nadzoru, preciziranje odredaba o hitnim i nužnim radovima na stambenoj zgradi i preciznije definisanje instituta privremenog upravnika.  Odbor je konstatovao potrebu za amandmanskim djelovanjem na Predlog zakona i odlučio da se o njemu izjasni na narednoj sjednici.

Odbor je razmotrio i Izvještaj o aktivnostima vezanim za regulisane komunalne djelatnosti za 2017. godinu.