petak, 28 jun 2019 16:28

Poslanik Miodrag Vuković učestvovao na Trećoj sesiji međunarodnog parlamenta za mir i toleranciju

Buenos Ajres, 25 -  27. jun

Predsjednik Ustavnog odbora Skupštine Crne Gore prof. dr Miodrag Vuković, učestvovao je na Trećoj sesiji  međunarodnog  parlamenta za mir i toleranciju, održanoj od 25. do 27. juna u Buenos Ajresu, u organizaciji Globalnog savjeta za mir i toleranciju.

Na skupu koji je otvorio predsjednik Parlamenta Argentine Emilio Monzo, parlamentarci iz 40 zemalja svijeta razgovarali su o zajedničkim naporima za jačanje i promovisanje vrijednosti tolerancije i mira u svijetu.

Međunarodni parlament, u susret plenarnom zasijedanju održao je i sastanke opštih odbora, a poslanik Skupštine Crne Gore Miodrag Vuković učestvovao je na sastanku Opšteg odbora za međunarodne odnose.

Pored istaknutih zvaničnika Argentine i parlamentaraca, učesnicima skupa obratio se i argentinski aktivista za ljudska prava i dobitnik Nobelove nagrade za mir Adolfo Perez Eskivel.

Na sjednici je odlučeno da sljedeće zasijedanje Međunarodnog parlamenta za mir i toleranciju bude održano u Austriji.

Globalni savjet za mir i toleranciju je međunarodna organizacija koja ima za cilj širenje principa i vrijednosti mira i tolerancije u svijetu, sa akcentom na mlađu populaciju.