četvrtak, 27 decembar 2018 15:55

Održana 72. sjednica Zakonodavnog odbora

Na danas održanom nastavku 72. sjednice, Zakonodavni odbor je razmotrio i pozitivno se izjasnio o Predlogu odluke o zaduživanju Crne Gore za 2019. godinu.

Takođe, Odbor je razmotrio i ocijenio pravno prihvatljivim sljedeće amandmane:

  • Amandmane (6) ne Predlog zakona o finansiranju lokalne samouprave i to: 3 amandmana koja je podnio poslanik Andrija Popović i 3 amandmana koje je podnio poslanik Genci Nimanbegu.
  • Amandmane (9) na Predlog zakona o Budžetu Crne Gore za 2019. godinu i to: 1 amandman koji su podnijeli poslanici: Branko Čavor, mr Boris Mugoša, mr Ervin Ibrahimović, Genci Nimanbegu i dr Predrag Sekulić; 5 amandmana koje je podnio poslanik Andrija Popović, i 3 amandmana koje su podnijeli poslanici Ranko Krivokapić, dr Draginja Vuksanović Stanković i mr Raško Konjević.

U skladu sa članom 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore, Odbor nije razmotrio amandmane (5) na Predlog zakona o Budžetu Crne Gore za 2019. godinu i  to: 1 amandman koji su podnijeli poslanici: Predrag Sekulić, Branko Čavor i Nikola Rakočević, i  4 amandmana koje su podnijeli poslanici: Predrag Sekulić, Boris Mugoša, Branko Čavor i Nikola Rakočević.