subota, 20 oktobar 2018 11:43

Poslanik Vuković učestvovao na XIV međunarodnom forumu u Udinama

Predsjednik Ustavnog odbora i šef stalne delegacije Skupštine Crne Gore pri parlamentrnoj dimenziji Centralnoevropske inicijative – CEI PD, prof. dr Miodrag Vuković učestvovao je na „XIV međunarodnom forumu evropskog regiona - Akvileja“, koji je održan 19. oktobra u Udinama.

Ovogodišnji forum bio je posvećen temi: „Iluzije i razočarenja - Prevarena Evropa“, a u okviru četiri odvojena panela razgovarano je na teme: „Kakva će Evropa biti u 2019. godini?  Vizije i očekivanja“, „Evropa i Srednja Evropa – da li je zid opet pao“, „Institucionalna i kulturna diplomatija – kome je ona servis?“ i „Finasije, tržište, porezi, euro – Evropa koja ne postoji“.

Cilj konferencije bio je otvaranje debate i sprovođenje efikasnog poređenja kako bi se napravila realna analiza novih scenarija, te razmotrio dalji razvoj mehanizama unutar međunarodnih, a posebno u okviru evropskih odnosa.

Konferencija koju tradicionalno organizuje Asocijacija „Mitteleuropa“ u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova Republike Italije, Regionom Venecija – Friuli i Sekretarijatom Centralnoevropske inicijative, okupila je evropske i nacionalne parlamentarce, političke aktere, diplomate, predstavnike akademske zajednice, privrednike, nevladine aktiviste i studente iz regiona centralne Evrope.