ponedjeljak, 04 jun 2018 10:00

Međuparlamentarni sastanak PS NATO i Evropskog parlamenta

 Brisel, 4 - 5. jun 2018. godina

Član stalne Delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini NATO Obrad Mišo Stanišić učestvovaće u radu Međuparlamentarnog sastanka sa Evropskim parlamentom - Delegacijom za odnose sa Parlamentarnom skupštinom NATO-a, na temu: “Zajednička borba protiv novih prijetnji - nova era saradnje između Evropske unije i NATO-a“, koji će biti realizovan u saradnji sa Centrom za Demokratsku kontrolu oružanih snaga (DCAF) iz Ženeve, u periodu od 4. do 5. juna 2018. godine u Briselu.

Ovaj sastanak će učesnicima pružiti priliku za diskusiju o ulogama NATO i Evropske unije u bezbjednosnom sistemu, sa posebnim osvrtom na pitanja jačanja saradnje te potencijalnih načina za njeno unaprjeđenje.

Tokom Međuaparlamentarnog sastanka delegatima će se obratiti viši predavači iz NATO i Evropske unije, u cilju prezentovanja aktuelnih informacija iz predmetne oblasti, pregleda očekivanja i prioriteta sa sastanaka EU i NATO-a. Ovo će biti prilika za raspravu o aktuelnim pitanjima bezbjednosnog karaktera, te načinima za jačanje i unapređenje odnosa na relaciji EU i NATO-a.