četvrtak, 10 oktobar 2019 14:50

Stalna delegacija Skupštine na 65. godišnjem zasijedanju PS NATO-a

London, 11 - 14. oktobar 2019.

Stalna delegacija Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini NATO-a u sastavu Branimir Gvozdenović, šef delegacije, i članovi Genci Nimanbegu i Branko Čavor učestvovaće u radu 65. godišnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO-a, koje će biti održano u periodu 11 - 15. oktobra 2019. godine u Londonu, u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Domaćin ovog skupa biće Stalna delegacija Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a.

Ovo zasijedanje, okupiće parlamentarace iz 29 zemalja članica NATO-a, iz Sjeverne Amerike i Evrope, kao i delegate iz partnerskih zemalja, pridruženih članica i zemalja posmatrača, u cilju razmatranja aktuelnih bezbjednosnih pitanja i nacrta izvještaja komiteta Parlamentarne skupštine.

Prvi dio će biti posvećen sastancima pet komiteta PS NATO-a: Političkog komiteta, Komiteta za bezbjednost i odbranu, Komiteta za nauku i tehnologiju, Komiteta za civilnu dimenziju bezbjednosti i Komiteta za ekonomiju i bezbjednost.

Tokom navedenih susreta delegatima će se obratiti predstavnici vlada, akademske zajednice, NVO sektora i NATO-a.

Na plenarnom zasijedanju, učesnicima sjednice će se, kako je najavljeno, obratiti: predsjednica Parlamentarne skupštine Medlin Mun; general Sir Nikolas Karter, načelnik Generalštaba Ujedinjenog Kraljevstva; časni zastupnik Ben Volas - državni sekretar za odbranu Ujedinjenog Kraljevstva; dr Alia Boran, predsjednica Parlamentarne skupštine Mediterana, i Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO-a i predsjedavajući Sjevernoatlantskog savjeta.