ponedjeljak, 23 april 2018 08:10

97. Rose Roth seminar Parlamentarne skupštine NATO-a

Batumi, od 23. do 25. aprila 2018. godine

Član Stalne delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Obrad Mišo Stanišić uzeće učešće u radu  97. Rose Roth seminara Parlamentarne skupštine NATO-a na temu: „Gruzija i region Crnog mora u novom geopolitičkom poretku“, koji će biti realizovan u periodu 23-25. aprila 2018. godine, u Gruziji.

Parlamentarna skupština NATO-a u saradnji sa Parlamentom Gruzije i uz podršku Vlade Švajcarske organizovaće 97. Rose Roth seminar.

Seminar će okupiti više od sto učesnika  - parlamentaraca iz NATO-a zemalja članica, pridruženih i partnerskih država, visokih zvaničnika u najznačajnijem dijelu iz zemlje domaćina, predstavnika međunarodnih organizacija, nevladinog sektora, univerziteta, kao i predstavnika javnog mišljenja.

Seminar će u najznačajnijem dijelu biti posvećen informisanju učesnika i razvijanju diskusije o aktuelnim prilikama u oblasti Crnog mora, Abhazije i Južne Osetije, reformama koje se sprovode u Gruziji sa posebnim osvrtom na pitanje konsolidacije demokratije i civilnom društvu u Gruziji. Takođe, planirano je da tokom ovog seminara bude riječi o Rusiji i Sjevernom Kavkazu, tranziciji ka parlamentarnoj demokratiji, ruskom faktoru, području Jermenije i Azerbejdžana, geopolitičkim aspektima i unutrašnjem razvoju u srednjem dijelu Azije.

Osnovni cilj ovog skupa je da obezbijedi forum i olakša dijalog na parlamentarnom nivou o pitanjima bezbjednosti između glavnih zakonodavaca NATO zemalja i njihovih kolega iz partnerskih država, kao i da učesnicima pruži aktuelne informacije iz predmetne oblasti.