četvrtak, 24 maj 2018 13:05

Proljećnje zasijedanje Parlamentarne skupštine NATO-a 2018

Varšava, 25 - 28. maj 2018. godine

Predstavnik stalne Delegacije Skupštine Crne Gore pri Parlamentarnoj skupštini NATO-a Obrad Mišo Stanišić učestvovaće u radu Proljećnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO-a, koje će biti održano u periodu 25-28. maja 2018. godine u Varšavi u Poljskoj.

Domaćin ovog skupa biće Delegacija Republike Poljske u Parlamentarnoj skupštini NATO-a.

Proljećno zasijedanje u Varšavi okupiće približno 260 parlamentaraca iz 29 zemalja članica NATO-a, iz Sjeverne Amerike i Evrope, kao i delegate iz partnerskih zemalja i zemalja posmatrača, u cilju razmatranja aktuelnih bezbjednosnih pitanja i nacrta izvještaja komiteta Parlamentarne skupštine s tim u vezi.

Subota i nedjelja, 26. i 27. maj, biće posvećeni sastancima pet komiteta Parlamentarne skupštine NATO-a: Političkog, Komiteta za bezbjednost i odbranu, Komiteta za nauku i tehnologiju, Komiteta za civilnu dimenziju bezbjednosti i Komiteta za ekonomiju i bezbjednost.

U okviru navedenih susreta delegatima će se obratiti predstavnici vlada, akademske zajednice, NATO-a i NVO sektora.

Tokom Plenarne sjednice u ponedjeljak 28. maja 2018. godine, kako je najavljeno, učesnicima će se obratiti: Paolo Ali, predsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a; Andžej Duda, Predsjednik Republike Poljske; Marek Kućinski, predsjednik Donjeg doma (Sejm); Stanislav Karčevski predsjednik Gornjeg Doma (Senat) Parlamenta Republike Poljske; Mateuš Moravijecki, premijer, i Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO-a i predsjednik Sjevernoatlantskog savjeta.