nedjelja, 17 februar 2019 12:00

Učešće delegacije Skupštine Crne Gore na Zajedničkom sastanku pet komiteta PS NATO-a

Brisel, Kraljevina Belgija, 18-20. februar 2019. godine

Stalna delegacija Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini NATO-a u sastavu Obrad Mišo Stanišić, šef delegacije, i Genci Nimanbegu, član, učestvovaće u radu Zajedničkog sastanka Komiteta za odbranu i bezbjednost, Komiteta za ekonomiju i bezbjednost i Političkog komiteta i funkcionera Komiteta za civilnu dimenziju i bezbjednosti i Komiteta za nauku i tehnologiju Parlamantarne skupštine NATO-a. Sastanak se održava u periodu od 18. do 20. februara 2019. godine, u Briselu, u Kraljevini Belgiji.

Zajednički sastanak komiteta rezervisan je za delegacije država članica Sjevernoatlantskog saveza i predstavlja priliku za učesnike da u kontekstu stručne podrške i razmjene znanja, razviju dijalog sa predavačima iz NATO-a i drugih organizacija sa sjedištem u Belgiji, u vezi sa aktuelnim temama iz oblasti bezbjednosti i odbrane.

Za ovu priliku, planirani su  sastanci delegata u sjedištu NATO-a, kao i susret članova Radne grupe za obrazovanje i komunikaciju o NATO-u. Njihov rad ima za cilj da obezbjedi širu sliku o modelima koji se primjenjuju u obrazovnim sistemima država članica Alijanse, u kontekstu edukacije o pitanjima bezbjednosti i NATO-a, uvida u dobre primjere u vezi sa tim, kao i mogućnostima za njihovo unapređenje.