ponedjeljak, 18 februar 2019 20:40

Delegacija Skupštine na Zajedničkom sastanku pet komiteta PS NATO - prvi dan

Obrad Mišo Stanišić i Genci Nimanbegu u sjedištu NATO-a u Briselu

Prvog dana susreta Stalna delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini NATO-a u sastavu Obrad Mišo Stanišić i Genci Nimanbegu sa ambasadorom Draganom Radulović, stalnom predstavnicom  u Misiji Crne Gore u NATO-u, učestvovala je u radu sastanka sa stalnim predstavnicima u Sjevernoatlantskom savjetu.

Ovom prilikom, učesnicima sastanka se obratio šef delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Obrad Mišo Stanišić.

Tokom susreta sa stalnim predstavnicima u Sjevernoatlantskom savjetu, kojem su prisustvovali članovi Biroa, Stalnog komiteta, predsjedavajući komitetima i članovi delegacija iz Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, razmotrena su aktuelna pitanja iz oblasti bezbjednosti i odbrane.

Uslijedila je prva sesija skupa, kojom je predsjedavao predsjednik Političkog komiteta Lord Campbell Pittenweem iz Ujedinjenog Kraljevstva, a učesnicima se riječima dobrodošlice obratila predsjednica Parlamentarne skupštine NATO-a Madeleine Moon.

U nastavku, izlaganje na temu: „Politička agenda NATO-a“, imao je ambasador Alejandro Alvargonzalez, pomoćnik generalnog sekretara za politička pitanja i bezbjednosnu politiku u NATO-a, praćeno vremenom opredjeljenim za diskusiju delegata.

Dalji rad Zajedničkog sastanka Parlamentarne skupštine NATO-a obilježila je panel diskusija na temu: „Strateška komunikacija i evroatlantska bezbjednost – Izazovi i mogućnosti“ tokom koje su se učesnicima obratili predstavnik NATO-a Chris Riley, rukovodilac Tima za strateške komunikacije iz Odsjeka za javnu diplomatiju (PDD), i Giles Portman, rukovodilac Radne grupe East Stratcom, ispred Evropske službe za vanjsko djelovanje (EEAS).

Zajednički sastanak komiteta Parlamentarne skupštine NATO-a sjutra nastavlja rad.