nedjelja, 18 mart 2018 13:05

Poslanik Radule Novović učestvovao na sastanaku Stalnog odbora PS SEECP

Bled, 16. i 17. mart

Član stalne delegacije Skupštine Crne Gore i predsjednik Opšteg odbora za društveni razvoj, obrazovanje, istraživanje i nauku Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi – PS SEECP, Radule Novović, učestvovao je na sastanku Stalnog odbora PS SEECP održanom 16. i 17. marta na Bledu, u sklopu slovenačkog predsjedavanja ovom inicijativom.

Uz učešće parlamentaraca iz svih 13 država učesnica SEECP, razmatran je predlog završne deklaracije uz amandmane koje su podnijeli predstavnici parlamenata. Nakon sveobuhvatne i konstruktivne diskusije, jednoglasno je utvrđen teskt Završne deklaracije koji će biti usvojen na plenarnom zasijedanju Parlamentarne skupštine SEECP.

Na sastanku je vođena i diskusija o aktuelnom zastoju po pitanju određivanje sjedišta i budžeta PS SEECP, koja je rezultirala konkretnim zaključcima kao i očekivanjima da će ovo otvoreno pitanje biti riješeno do kraja slovenačkog predsjedavanja.

Takođe, na sastanku je utvrđen dnevni red aprilskog plenarnog zasijedanja kao i godišnji program rada PS SEECP, koji se odnosi na predstojeće predsjedavanje Bosne i Hercegovine ovom inicijativom.

Dnevnim redom plenarne sesije PS SEECP koja će biti održana 13. i 14. aprila u Ljubljani, pored izlaganja predsjednika parlamenata zemalja učesnica SEECP,  planirano je i obraćanje poslanika Radula Novovića, koji će u svojstvu predsjednika i izvjestioca Opšteg odbora za društveni razvoj, obrazovanje, istraživanje i nauku, predstaviti Izvještaj i Rezoluciju koji su usvojeni na sastanku Opšteg odbora održanog u Podgorici 23. i 24. februara.