četvrtak, 19 septembar 2019 14:03

Poslanici Sekulić i Ibrahimović učestvovali na konferenciji Parlamentarne mreže za politike dijaspore

Šef Delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope Predrag Sekulić i član Delegacije Ervin Ibrahimović učestvovali su na konferenciji Parlamentarne mreže za politike dijaspore koja je, 18. septembra 2019. godine, održana u Amanu, Jordan.

Konferenciju na temu “Ekonomski potencijal dijaspore” organizovala je Parlamentarna skupština Savjeta Evrope u saradnji sa Parlamentom Jordana.

Na konferenciji su razmijenjena mišljenja o ulozi dijaspore u jačanju razvojne saradnje i regionalne integracije, kao i o njenom doprinosu ekonomskom razvoju zemalja porijekla, posebno u pogledu promocije stranih investicija, prenosa znanja i tehnološkog razvoja.

Pored članova ove parlamentarne mreže, učesnici konferencije bili su predstavnici međunarodnih organizacija, udruženja iseljenika i akademske zajednice.

Parlamentarna mreža za politike dijaspore osnovana je 2017. godine kao platforma Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope za uspostavljanje i vođenje političkog dijaloga i razmjenu mišljenja i dobrih praksi među poslanicima koji se bave pitanjima dijaspore na nacionalnom i međunarodnom nivou.